top of page

ONZE WERKING

Werking: Welkom

VANGEN

Het Zwerfkattenproject Meerhout heeft als doel om het aantal zwerfpoezen zo laag mogelijk te houden zodat de last voor de omgeving zoveel mogelijk wordt weggenomen. Wij willen deze zwerfpoezen een waardig bestaan geven door ze te castreren of te steriliseren, ontvlooien en ontwormen. Hierna kunnen ze in samenspraak met de bewoners uit de omgeving van eten voorzien worden. 

Ons team van vrijwilligers zet zich in voor het vangen en terug vrijlaten van de poezen. Ook geven zij op een aantal vaste voederplaatsen eten en drinken. 

Vangen2.jpg
Werking: Over

OPVANGEN

Naast de zwerfkatten ontfermen wij ons ook over achtergelaten en vermiste huiskatten. Wij zoeken via sociale media naar mogelijke eigenaars. Indien deze zich niet melden, gaan wij op zoek naar een nieuwe thuis. In de tussentijd kunnen de katten in opvang genomen worden.

De zwerfkittens die we bij onze vangacties tegenkomen, worden in opvang genomen en krijgen de nodige zorgen. Zodra ze oud genoeg zijn en helemaal gesocialiseerd, worden zij ter adoptie geplaatst. 

Ook voor het opvangen werken we met vrijwilligers die de katjes bij hen thuis verzorgen en laten wennen aan een huiselijke omgeving. 

Feeding Pasgeboren Kitten
Werking: Over

ALLERLEI

Wij kunnen ook tussenkomen in het herplaatsen van huiskatten. Hierbij gaan we samen op zoek naar een geschikte nieuwe thuis voor de kat(ten). 

Is je kat vermist? Laat ons dit weten en wij kijken mee uit en plaatsen een berichtje op onze facebookpagina. Hierdoor krijgt je oproep meer bereik. 


Daarnaast zijn we steeds bereikbaar voor het controleren van een mogelijke chip, bij gevonden of overleden katten. 


Om onze werking te kunnen blijven garanderen, staan we regelmatig op marktjes om hebbedingetjes en lekkernijen te verkopen. 

Vangen.jpg
Werking: Over
bottom of page